איך מתגברים על לב שבור?
ידוע שהכאב של פרידה חד צדדית יכול לפעמים להיות קשה לפעמים יותר מהאבל בעקבות מוות של איש אהוב.
הרי האהוב הנוטש חיי, קיים ומסתובב ביננו והוא בוחר לנתק איתנו את הקשר. אם לא סיימתם דברים בצורה מכוערת סביר להניח שהוא זמין לכם במרחק ווטסאפ או שיחת טלפון מה שמקשה מאד על להתנתק ולעבור הלאה. בנוסף לגעגוע יש כאן פגיעה חזקה באגו ובתחושת השווי העצמי שלנו. הביטחון שלנו שאנחנו שווים ואטרקטיבים מתערער ורבים מאיתנו נכנסים לסחרור רגשי בזמן שלוקח להם להתגבר על הפרידה.
היום, קל ממש לבדוק מה חדש אצל האקס או האקסית בפייסבוק, בווטסאפ, באינסטה, בלינקדאין בטיקטוק, בדיסקורד או בכל אמצעי אחר בו אתם והאקסים נהגתם ליצור קשר- ריגול וירטואלי אחרי האקס הפך לתחביב לאומי לא בריא יותר אפילו מאורח החיים יושבני.
רוצים להשתתף בניסוי?
אז החלטתי לרענן את הידע המקצועי ולצלול לתוך מעמקי הרשת בחיפוש אחרי פתרונות להתגברות על לב שבור ונתקלתי במחקר מאד מעניין. כמה חוקרים החליטו לעשות ניסוי שיבדוק מה הדרך הכי טובה להתגבר על אהבה נכזבת.
הם לקחו חבורה של אנשים אחרי פרידה עם לב שבור וחלקו אותם לארבעה קבוצות:
1) הקבוצה החיובית
חברי הקבוצה התבקשו להאמין שהתקופה ביחד עם האקס הייתה שיעור מדהים שהחיים בחרו לתת להם במתנה. שהכל לטובה. ושהכאב שהם חווים עכשיו הוא כמו כור מצרף לאהבה הבאה שתהיה בריאה יותר. הם גם הונחו לחשוב מחשבות חיוביות על האקס ולאחל לו בלב אהבה שלום, שמחה ואושר. סך הכל לאקס יש תכונות חיוביות אחרת הם לא היו מכניסים אותו לחייהם מלכתחילה. זו פשוט שאלה של חוסר התאמה ולכן כדאי להתמקד בשחרור באהבה ובחום.
2) הקבוצה השלילית
הם עשו רשימה מפורטת שמסבירה למה האקס לא מתאים להם, או מתאים בכלל למין האנושי. כל אחד מהקבוצה הקדיש לפחות כמה דקות בכל יום כדי להזכר בכמה נזק האקס היה לחיים ובכל התכונות האיומות שלו. מי שרצה גם לקלל את האקס, ולאחל לו צרעת, דבר, שחין, פרונקלים בתחת וביקורת של מס הכנסה קיבל אקסטרה נקודות.
הם ניסו שהמשתתפים יסתכלו על האקס כמו מחלה מגעילה שנכנסה להם לחיים והם לא יכולים לחכות להפטר ממנה.
3) הקבוצה המדחיקה
חברי הקבוצה היו צריכים להדחיק להדחיק ועוד קצת להדחיק. כל פעם שמחשבה על האקס צצה לה בראש הם היו אמורים לברוח לפעילות אחרת – לצלול לסדרה, לקרוא ספר, לשים שיר ולרקוד, להפגש עם חברים, לצאת לריצה בים בזמן שהם שומעים פודקאסט או כל דבר אחר שיעזור להם להמנע עד כמה שאפשר ממחשבות על האקס.
4) קבוצת הביקורת
הקבוצה הזאת התבקשה להתנהג כרגיל.
ואם הרגיל שלהם הוא קלישאה מסרטים הכוללת לירלורים לחברות 24/7 על האקס, לחבק חבילת גלידת בן אנד ג'ריס (נניח בטעם צ'אנקי מנקי ), לבכות כל לילה לתוך הכרית או לעשות מעקב אובססבי על הרשתות החברתיות של האקס – הכל טוב. אין עליהם מונטיזציה. איש הישר בעיני יעשה. אף אחד לא שופט אותם.
אחרי חודש בדקו את המשתתפים עם אלקטרודות חשמליות ותמונות של האקס, כדי לראות איך המוח מגיב והאם האיזורים של האהבה עדין דולקים במוח חזקים כתמיד או שמא הם נחלשו והמשתתפים בדרכם לפתוח דף חדש ולהתגבר על האקס לחלוטין.
אז מהי לדעתכם הקבוצה שהתגברה הכי מהר?
הופתעתי לגלות שחבורת המקללים השלילית התגברו הכי מהר!!
אומנם בדיקות לטווח הארוך גילו שהם הרגישו קצת חרא כשהם חשבו על האקס. אבל הם אלו שגילו את השיפור הכי מהיר ואת ההתגברות הכי זריזה.
במקום השני היו הקבוצה החיובית של המשחררים למינהם. אולי לקח להם יותר זמן להתגבר אבל השחרור באהבה עזר להם להרגיש טוב בנוגע לפרידה גם כמה חודשים אחר כך.
ובמקומות האחרונים היו קבוצת ההדחקה וקבוצת הביקורת המייבבים והעוקבים. גם הם בסופו של דבר הצליחו להתאושש. זה רק לקח להם הרבה יותר זמן.
ואולי כדי להתגבר באמת צריך קצת מכל שיטה?
1. לשחרר באהבה כי יש בנכם חוסר התאמה.
2. לעשות רשימה שמסבירה למה בן הזוג לשעבר לא התאים לנו ( אפשר לשלח לחלל האוויר גם קללה או שתיים אם בא לכם).
3. מדי פעם לעשות פעולות שיעזרו לכם להדחיק את הגעגועים והמחשבות האובססביות.
4. אם צריך אפשר גם לבכות לחברה, לכרית או במקלחת ולנשנש חבית של גלידה.
הלוואי שהייתי באה עם איזה פתרון חדשני או תרופה שאפשר לקחת כדי להתגבר בדקה. אבל האמת היא שמדובר בתהליך ששונה מבן אדם לבן אדם ומאקס לאקס.
יש מצבים בהם אפשר לעשות סוויץ בראש ולדלג הלאה עליזים וטובי לב למערכת היחסים הבאה ויש מצבים בהם נעבור יסורי גיהנום של כאב, געגועים וחרטות במשך חודשים עד שנתחיל להרגיש טוב יותר.
מה שחשוב זה שנדע שאנחנו לא לבד. יש עוד אנשים שעברו את מה שאנחנו עוברים.
ושבסופו של דבר כל פצע דינו להחלים. גם אם הוא כרגע שורף, מדמם וכואב – לאט לאט כל יום קצת זה ישתפר.